Sign In

Развој средњег стручног образовања

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас са дирeктoром Њeмaчкe aгeнциje зa рaзвojну сaрaдњу (ГИЗ) у БиХ Бриџит Хoил Рoлф (Brigitte Heuel-Rolf) о могућностима унапређења сарадње у области средњег стручног образовања.

Mинистaр Нaтaлиja Tривић информисала је делегацију ГИЗ-а о активностима Министарства просвјете и културе Републике Српске на усклађивању уписне политике у средње школе са потребама тржишта рада, али и о ревизији занимања у средњим школама и изради стандарда занимања.

„Намјера Министарства просвјете и културе Републике Српске је да уписна политика задовољи потребе послодаваца, као и да унаприједимо наставне планове и програме и ученичку праксу како би компетенције ученика по завршетку школовања биле у складу са потребама послодаваца“, рекла је министар Наталија Тривић.

Она је нагласила да се у сарадњи са Привредном комором Републике Српске и Унијом удружења послодаваца Републике Српске интензивно ради на унапређењу ученичке праксе у школама.

Дирeктoр Њeмaчкe aгeнциje зa рaзвojну сaрaдњу у БиХ Бриџит Хoил Рoлф истакла је да је у фокусу ове агенције развој стручног образовања, посебно у сегменту развоја наставних планова и програма и обуке ментора.

Договорено је да се у наредном периоду дефинишу конкретнији кораци сарадње у смислу учешћа ГИЗ-а у унапређењу средњег стручног образовања у Републици Српској, посебно у сегменту едукације наставника и израде стандарда занимања.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.