Sign In

Редовна настава у већини школа у Републици Српској

Објављено:

Према информацијама које су образовне установе доставиле Министарству просвјете и културе Републике Српске, настава се изводи у већини основних и средњих школа у Републици Српској а раде и предшколске установе.

Прилике на терену у Бањој Луци и Лакташима су значајно побољшане, па ће сутра бити организована настава у свим школама, као и рад предшколских установа на овом подручју.

Усљед обилних кишних падавина и излијевања ријека сутра ће бити обустављена настава у свим школама на подручју Челинца, Теслића, Новог Града, Костајнице, Приједора и Котор Вароша.  

 У Добоју је обустављена настава у ОШ „Озрен“ Пакленица Доња и Подручном одјељењу Трбук због излијевања ријеке Босне, затим у Подручном одјељењу Шеварлије у оквиру ОШ „Свети Сава“ те у  ОШ „Петар Кочић“ због немогућности доласка ученика и наставника. У двије добојске школе - „Вук Караџић“ и „Свети Сава“ настава се изводи са скраћеним часовима.

 У Оштрој Луци настава је обустављена у ОШ „Десанка Максимовић“ и ОШ „Петар Шкундрић“.

 Министарство просвјете и културе прати ситуацију на терену и заједно са директорима образовних установа предузима све превентивне мјере с циљем безбједног извођења наставе у школама у Републици Српској.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.