Sign In

Исплате просвјетним радницима по плану

Објављено:

Министарство просвјете и културе најоштрије осуђује неистине које су објавили поједини медији да „Влада Републике Српске прави проблем просвјетним радницима који су у процесу судских спорова са Владом због дуговања".

Влада Републике Српске потписала је у априлу ове године са Гранским синдикатима Меморандум о разумијевању о измиривању обавеза из претходног периода. У складу с тим, до сада су просвјетним радницима исплаћене јубиларне награде за период од 2011. до 2014. године, заостале накнаде из 2014. године за рођење дјетета и помоћ у случају смрти члана уже породице а у процедури је исплата дуговања за превоз из 2015. године. Отпремнине се редовно исплаћују.

Просвјетним радницима који су склопили споразум са Агенцијом за мирно рјешавање радних спорова, заостала дуговања се исплаћују на основу тог споразума, који има снагу извршног судског рјешења а радницима који су се опредијелили да своја права траже путем суда, заостала дуговања се исплаћују на основу пресуде. Исплате у овим случајевима се врше заједно са каматама и трошковима судских спорова путем посебног одјељења у Министарству финансија које евидентира и врши исплату извршних судских рјешења.

Министарство просвјете и културе Републике Српске редовно одржава састанке са Синдикатом образовања, науке и културе, на којима рјешава сва отворена питања.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.