Sign In

Уџбеници за ученике у Великом Радићу

Објављено:

​Ученике православне вјероисповијести који похађају Подручно одјељење Велики Радић, на подручју Босанске Крупе, обрадовали су представници Министарства просвјете и културе и Министарства саобраћаја и веза, који су ученицима од првог до петог разреда поклонили уџбенике из вјеронауке, школски прибор и слаткише.

Подсјетивши да се већ другу годину заредом ученицима овог подручног одјељења поклањају уџбеници, шеф Кабинета министра просвјете и културе Огњен Вучен је нагласио да је Министарство спремно да то чини и убудуће те да дјеца српских повратника у овом крају неће бити заборављена.

„Министарство је спремно за сваки вид подршке ученицима. Сарадња коју смо успоставили прошле школске године, поклонивши  ученицима књиге, настављена је и то сматрам изузетно важним. Сигуран сам да ћемо са истом праксом наставити и убудуће“, рекао је Вучен те исказао наду да ће се наредних година повећавати број ученика повратника у Велики Радић.

Акција додјеле уџбеника реализована је у сарадњи Министарства просвјете и културе и Министарства саобраћаја и веза, те других институција, а у оквиру ње поклоне су добили и основци из централне школе у овој федералној општини, за које је настава из вјеронауке организована у подручној школи.

Протојереј ставрофор Карађорђе Дерајић,  учитељ вјеронауке и парох крупски, истакао је да је вјеронаука од великог значаја за српске основце у Босанској Крупи, те да је веома важно да наша дјеца образују свој идентитет и припадност српском православном етносу.

Директор Прве основне школе у Босанској Крупи Амир Велић је рекао да је у овој школи  од првог дана заступљена национална група предмета и да дјеца слободно изучавају српски језик те да имају вјеронауку у редовној настави од првог разреда до деветог.

У Подручном одјељењу Велики Радић разредну наставу похађа 27 дјеце, док централну Прву основну школу у Босанској Крупи  похађа 19 ученика православне вјероисповијести.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.