Sign In

Унапређење образовне и културне сарадње

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном о сарадњи у области образовања и културе.

Посебна пажња током састанка посвећена је изучавању француског језика у школама у Републици Српској. Похваљени су досадашњи резултати сарадње Министарства просвјете и културе Републике Српске  и Амабасаде Француске у БиХ, чији је резултат и Споразум о полагању ДЕЛФ испита у основним и средњим школама Републике Српске. Путем овог споразума отворен је пут ученицима у Републици Српској за стицање дипломе о познавању француског језика, која је призната у европским земљама.

Министар Наталија Тривић изразила је спремност за наставак сарадње, те истакла колико је значајна свака прилика да наши ученици стекну међународно признате дипломе о познавању других језика, као и колико је значајно да на тај начин уче више о културама тих народа.

Амбасадор Гијон је нагласио да је Министарство важан партнер за Амбасаду Француске те изразио задовољство због велике заинтересованости ученика у Републици Српској за изучавање француског језика.

На састанку је истакнута и важност културне сарадње, прије свега, са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске, у којој је смјештен и бањолучки огранак Француског институа у БиХ.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.