Sign In

Важно улагање у образовање

Објављено:

Mинистар просвjете и културе Републике Српске др Дане Малешевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић  обишли су обновљену Средњу медицинску школу „Андре Јовановић“ у Шапцу.

Министар Малешевић рекао је да улагање у школе и образовање није потрошња, већ улагање у будућност.

Он је честитао Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије што је препознало да је потребно улагати у образовне институције.

„Ово је прилика да се захвалим Влади Србије, председнику Вучићу што много помаже Републици Српској. Недавно смо у Влади Републике Српске потписали споразуме са 15 локалних заједница да се из средстава Републике Србије реновирају одређени школски и инфраструктурни објекти“, рекао је министар Малешевић.

Министар Шарчевић је потврдио да Влада Србије издваја значајна средства да се школе у Србији доведу у ред и да је за ту намјену прошле године издвојено близу четири милијарде динара.

„Ако говоримо да је око четири милијарде уложено само у 2017. години, онда вам могу  рећи да је скоро 400 објеката урађено“, рекао је министар Шарчевић у Шапцу.

Он је појаснио да се уз обнову школа уједно рјешава питање енергетске ефикасности и дигитализације.

„Када говоримо о квалитету образовања, ми смо равноправни дио свијета. У нечему смо чак и напредни. У области дигитализације и информатике смо чак напреднији од многих европских земаља. У дигиталном образовању, такође“, навео је он и додао да ће се у наредном периоду радити на квалитету високог образовања и науке.

Директорка школе  Биљана Ђукнић рекла је да је Канцеларија за јавна улагања Владе Србије у реновирање школе уложила око 55 милиона динара, а да је школа уложила сопствена средстава за набавку клупа и другог намештаја.

„Надамо се да ће то мотивисати наше ученике да постижу још боље резултате. Ново је све од крова до пода. Стара је једино наша намјера да останемо најбоља средња стручна школа. Трудићемо се да оправдамо све што је држава у нас уложила“, казала је Ђукнић.

Медицинску школу, која је у поступку вредновања остварила најбоље оцјене, посјетили су и савјетник министра просвете Србије Александар Пајић и државна секретарка Ана Ланговић Милићевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.