Sign In

Важна сарадња два позоришта

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић приусутвовао је данашњем потписивању Уговора о копродукцијској сарадњи између Народног позоришта Републике Српске и Позоришта Приједор, који су потписали директори ове двије позоришне куће, Ненад Новаковић и Зоран Барош, а који се односи на заједнички рад на представи „Сабирни центар“. Ријеч је о представи коју према тексту Душана Ковачевића режира Марко Мисирача.

Министар Малешевић је нагласио да Министарство просвјете и културе подржава сарадњу која ће потписивањем споразума између два позоришта бити успостављена те да ће на тај начин двије позоришне куће сигурно моћи да дају свој максимум, а све на задовољство публике која ће моћи да ужива у одличним представама.

„Задовољство свих - наших позоришних кућа, глумаца и прије свега, наше публике, која ће моћи да ужива у разноврсном и квалитетном репертоару, је и моје задовољство“, рекао је министар Малешевић те додао да подршка Министарства неће сигурно изостати у овом, као ни у будућим пројектима.

Директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић је рекао да је потписивање уговора о сарадњи резултат озбиљног промишљања те нагласио да ће оба позоришта у предстојећу сезону ући са озбиљним плановима и пројектима.

„Представа `Сабирни центар`, коју увелико радимо, своју премијеру ће доживјети 18. октобра на дан нашег позоришта уз традиционално проглашење најбоље представе и најбољих глумаца у претходној сезони Народног позоришта“, најавио је Новаковић.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош је истакао да је важност потписивања овог уговора тиме већа јер је ријеч о првој копродукцији коју Позориште Приједор ради у својој историји дугој 64 године.

Умјетнички директор Народног позоришта Александар Стојковић је рекао да на представи ради велики глумачки ансамбл, оцијенивши могућност размјене енергије и искустава.

Редитељ Мисирача је оцијенио да ће ово ново читање Ковачевићевог текста бити јако занимљиво за публику.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.