Sign In

Поништен поступак јавне набавке за доградњу ОШ „Бранко Радичевић“

Објављено:

​На основу Закона о јавним набавкама Босне и Херцеговине и препоруке Комисије за јавну набавку, Министарство просвјете и културе Републике Српске донијело је данас Одлуку о поништавању поступка јавне набавке за доградњу Основне школе „Бранко Радичевић" Бања Лука.

Поступак јавне набавке за доградњу објекта Основне школе „Бранко Радичевић" Бања Лука поништава се из разлога што је цијена прихватљиве понуде знатно већа од осигураних средстава за набавку.

Влада Републике Српске обезбиједила је 1,2 милиона марака, колико је предвиђено пројектом за обнову и проширење објекта Основне школе „Бранко Радичевић" Бања Лука. У складу са одлуком Владе, Министарство просвјете и културе провело је отворени поступак јавне набавке за доградњу ове школе у складу са Законом о јавним набавкама БиХ.

Комисија за јавну набавку констатовала је да је пристигла једна понуда и да је цијена прихватљиве понуде знатно већа од осигураних средстава за набавку те препоручила Министарству просвјете и културе да поништи предметни поступак јавне набавке. Оваква одлука проистиче из члана 69. Закона о јавним набавкама, гдје је у ставу 2. прописано да је уговорни орган обавезан да поништи поступак јавне набавке у случају да су „цијене свих прихватљивих понуда знатно веће од осигураних средстава за предметну набавку".

Против Одлуке о поништавању поступка јавне набавке за доградњу Основне школе „Бранко Радичевић" Бања Лука понуђач има право на жалбу у року од 10 дана од дана пријема одлуке. По окончању жалбеног поступка, биће поново покренут поступак јавне набавке за доградњу објекта Основне школе „Бранко Радичевић" Бања Лука.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.