Sign In

Министар Наталија Тривић честитала завршетак првог полугодишта

Објављено:

​Данас се завршава настава у првом полугодишту школске 2019/2020. године у свим основним и средњим школама у Републици Српској. Тим поводом министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је честитку свим школама у којој се каже:

„Поводом завршетка наставе у првом полугодишту школске 2019/2020. годинe, свим ученицима у Републици Српској, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу упућујем искрене честитке, уз жељу да лијепо проведу дане предстојећег распуста.

Са завршетком првог полугодишта већ сте на пола пута од зацртаних циљева, задатака и изазова које носи ова школска година. Вјерујем да сте задовољни појединачним и заједничким успјехом, те да ће дани одмора који су пред вама бити прилика за сумирање остварених резултата и постављање нових циљева.

Позивам све ученике и наставнике да у години пред нама развијају и унапређују међусобне односе његујући лијепу ријеч и узајамно поштовање и разумијевање. Стварање стимулативног и сигурног окружења у школама доприноси развоју кључних животних компетенција ученика а партнерски однос школе и породице даје важан допринос унапређењу квалитета рада васпитно-образовних установа.

Цијенећи важну улогу просвјетних радника, обезбијеђене су веће плате за све запослене у образовању од почетка наредне године, а како бисмо одали посебно признање за посвећеност и просвјетитељску улогу нашим учитељима и наставницима, први пут у Републици Српској биће додијељена Светосавска награда за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика.

                Свима желим срећне нoвoгoдишње и бoжићне прaзнике!"

Настава у другом полугодишту почиње за све ученике 20. јануара 2020. године.

За ученике основних школа настава у другом полугодишту завршава најкасније 19. јуна а за ученике завршног разреда најкасније 5. jуна 2020.

За ученике средњих школа настава у другом полугодишту завршава се 10. јуна, за ученике умјетничких школа 3. јуна, док се настава за ученике завршних разреда завршава 13. маја a за ученике завршних разреда умјетничких школа 20. маја 2020. године.

У току школске године ученици имају зимски, прољећни и љетни распуст. Прољећни распуст траје од 13. до 17. априла 2020. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.