Sign In

​Министар Малешевић честитао „Бањалучанкама“

Објављено:

Поводом поновног великог успјеха Женског камерног хора „Бањалучанке" на Свјетској олимпијади хорова у Јужноафричкој Републици и освајања златне медаље, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку члановима хора.

„Златна медаља освојена у категорији традиционалне а капела музике у највишем рангу такмичења је још једна потврда да `Бањалучанкама` припада почасно мјесто међу камерним хоровима из цијелог свијета", истакао је министар Малешевић у честитки.

Он је поручио да успјеси које „Бањалучанке" постижу на  хорским такмичењима широм свијета чине све нас поносним, јер у свјетским оквирима на најљепши начин проносе глас о нашој традицији и културном насљеђу.

Према његовим ријечима, успјех Женског камерног хора „Бањалучанке" представља успјех културе Републике Српске.

„Вјерујем да ће Вас златна медаља коју сте освојили у  Јужноафричкој Републици снажно мотивисати да останете на златном путу успјеха", навео је министар Малешевић у честитки.

Он је члановима Женског камерног хора „Бањалучанке" пожелио много успјеха на професионалном и личном плану и у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.