Sign In

Честитка поводом нове школске 2015/16. године

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић зажелио је свим ученицима, наставницима и ваннаставном особљу, успјешан и плодоносан рад у новој 2015/16. школској години.

Министар је савјетовао ученицима да истрајавaју на истинском труду и залагању, јер је то најсигурнији залог за успјешну будућност.

„Позивам ученике и њихове наставнике да његују пријатељски однос пун разумијевања, поштовања, толеранције и узајмне помоћи, да вриједно и стрпљиво изврашавају своје школске задатке и обавезе зарад заједничког добра и у најбољем интересу ученика“, наводи се у честитки министра Малешевића.

У циљу подстицања узајамне солидарности и хуманости, министар је позвао све ученике да уџбенике који им више нису потребни поклоне млађим колегама којима је оваква врста помоћи драгоцјена.

„У сталним настојањима да осигурамо што бољи квалитет цјелокупног образовног система Републике Српске и у новој школској години заједно ћемо радити на унапређењу квалитета наставног процеса. Нека сваки радни дан у новој школској години за наставнике буде успјешан а ученицима нека донесе радост, безбрижност и задовољство због новонаученог“, наводи се у честитки.

Настава у школској 2015/2016. години почела је 1.септембра за 137.000 ученика  основних и  средњих школа у Републици Српској.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.