Sign In

Честитка учитељима, наставницима и професорима

Објављено:

Поводом Свјетског дана учитеља, министар просвјете и  културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је честитку свим учитељима, наставницима и професорима у основним и средњим школама у Републици Српској.

У честитки се каже:

„Свим учитељима, наставницима и професорима у основним и средњим школама у Републици Српској упућујем најискреније честитке подовом Свјетског дана учитеља и исказујем захвалност за труд и пожртвованост коју улажете у свом просвјетитељском раду. Часност, хуманост и одговорност са којом васпитавате младе генерације даје учитељском позиву посебно мјесто у нашем друштву.

Изузетно цијеним ентузијазам и надахнуће које преносите на бројне генерације ученика, а који уз вашу помоћ савладавају не само школске, него и важне животне лекције. Усмјеравајући их на путу извршавања редовних школских обавеза и задатака, неријетко означите и њихов животни пут и успјех.

Министарство просвјете и културе Републике Српске ће и убудуће пружати пoдршку просвјетним радницима који савјесним обављањем свога посла граде тeмeљe зa успјешну будућнoст Републике Српске. Позивам вас да останете истрајни у ревносном подучавању  младих и да водите бригу о њиховом безбједном и безбрижном одрастању кроз школу.“

Свјетски дан учитеља обиљежава се 5. октобра.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.