Sign In

Министар Наталија Тривић честитала ученицима и наставницима почетак другог полугодишта

Објављено:

​Данас почиње настава у другом полугодишту школске 2019/2020. године у основним и средњим школама у Републици Српској. Тим поводом министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је честитку свим школама у којој се каже: 

„Свим ученицима, руководству школа, наставном и ваннаставном особљу желим успјешан почетак другог полугодишта у школској 2019/2020. години.

Пред вама је могућност да у наставку ове школске године постигнете још боље резултате и остварите жељени успјех. Посебно је важно да се у школама његује  тимски рад, пријатељство и да једни другима будете подршка у савладавању свих изазова. Вјерујем да ћете тако на путу до зацртаних циљева стећи драгоцјена искуства, као и искрене пријатеље.

Министарство просвјете и културе опредијељено је за развој предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Републици Српској и отпочело је низ активности на иновирању наставних планова и програма, иновирању и дигитализацији уџбеника, стручном усавршавању васпитно-образовних радника, као и јачању повезаности образовања са тржиштем рада. Наш циљ је измјена сазнавања са концепције поучавања на концепцију учења и стицање знања које ће ученицима користити у даљем школовању и раду, те олакшати им будући пут до запослења.

Желим Вам успјех у савладавању нових школских, али и животних лекција, ученицима да са лакоћом стичу нова знања и вјештине а наставницима да наставе успјешан пут професионалног развоја."  

За ученике основних школа настава у другом полугодишту завршава најкасније 19. јуна а за ученике завршног разреда најкасније 5. jуна 2020.

За ученике средњих школа настава у другом полугодишту завршава се 10. јуна, за ученике умјетничких школа 3. јуна, док се настава за ученике завршних разреда завршава 13. маја a за ученике завршних разреда умјетничких школа 20. маја 2020. године.

Прољећни распуст траје од 13. до 17. априла 2020. године.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.