Sign In

Сарадња на унапређењу образовања

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас у Бањој Луци са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом (Matthew Field) о могућности унапређења сарадње у области образовања и културе.
 

Изражено је обострано задовољство сарадњом на пројекту „Школе за 21. вијек" који проводи Британски савјет у БиХ у сaрaдњи сa Mинистaрствoм прoсвjeтe и културe у свим основним школама у Републици Српској.

Министар Наталија Тривић указала је на потребу стварања савременог модела школе прилагођеног вјештинама и компетенцијама ученика 21. вијека.

„Новим приступом у школама омогућићемо да ученици на иновативнији начин стичу знања, што ће их подстакнути да и сами истражују и критички промишљају и што је најважније, да научено знају примијенити", појаснила је Тривићева.

Она је потврдила да је у плану опремање школа потребном информатичком опремом како би се могла реализовати примјена дигитализованих уџбеника у настави.

„Упоредо ћемо радити на едукацији кадра јер је улога наставника кључна у васпитању и образовању младих генерација", рекла је Тривићева.

На састанку је истакнуто да је Амбасада Велике Британије у БиХ  опредијељена да пружи подршку унапређењу образовања у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.