Sign In

Усаглашен Посебни колективни уговор за запослене у образовању и култури

Објављено:

​Посебни колективни уговор за запослене у области образовања и културе Републике Српске биће потписан наредне седмице, договорено је на данашњем састанку министра просвјете и културе Републике Српске мр Наталије Тривић и предсједника Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске мр Драгана Гњатића.

Данашњи састанак био је прилика за усаглашавање појединих одредби Посебног колективног уговора између Министарства просвјете и културе и Синдиката образовања, науке и културе. Разговарано је такође о наредним корацима на унапређењу положаја просвјетних радника те запослених у култури.

Посебним колективним уговором за запослене у области образовања и културе Републике Српске уређују се права, обавезе и одговорности радника и послодаваца која проистичу из рада и по основу рада, међусобни односи радника и послодаваца, као и друга питања која нису на потпун и цјеловит начин уређена законима у овој области.

Овај колективни уговор односи се на запослене у области предшколског, основног, средњег, специјалног и умјетничког образовања и у области културе, као и на све послодавце којима је оснивач Република Српска или јединица локалне самоуправе и имају сједиште на територији Републике Српске. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.