Sign In

Арно Гујон подржао кампању „Читајмо заједно"

Објављено:

Поводом кампање „Читајмо заједно", помоћник министра за културу Тања Ђаковић и француски хуманиста Арно Гујон посјетили су данас књижару Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево у Бањој Луци.

Овом приликом  Арно Гујон купио је књиге Бранка Ћопића и на тај начин подржао кампању „Читајмо заједно"  Министарства просвјете и културе Републике Српске и Завода за уџбенике и наставна средства.

Гујон је изразио подршку овој кампањи јер подстиче културу читања, богати библиотечке фондове и помаже издаваштво, а  уједно доприноси очувању српског језика и ћириличног писма, подршком домаћим ауторима који пишу на српском језику и ћирилици.

Арно Гујон борави у Бањoj Луци у оквиру кампање „Караван културе говора" која се спроводи под покровитељством Министарства просвјете и културе.

Помоћник министра за културу Тања Ђаковић је истакла важност учешћа сваког грађанина у овој кампањи, јер свако ко купи за себе одређени наслов одабраних едиција Завода за уџбенике уједно је купио тај наслов и за још неког.

Књиге прикупљене у овогодишњој кампањи биће поклоњене новоформираној библиотеци у Станарима, док ће за Удружење „4 плус" бити набављене лектире и дјечије књиге како би се и на тај начин олакшало родитељима.

Кампања „Читајмо заједно" покренута је 2017. године и предвиђа да за сваку уложену марку грађана у куповину књига из одабраних едиција Завода за уџбенике, Министарство се обавезује да ће уложити исто толико у њихов откуп и тако ове књиге учинити доступним грађанима тамо гдје је најпотребније.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.