Sign In

Унапређење квалитета рада у школама

Објављено:

​„Дјеци у Републици Српској треба обезбиједити најбоље образовање да би стечено знање могли касније да примијене у пракси", рекла је министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић приликом данашње посјете основним школама у Источној Илиџи.

Појаснила је да је веома важно обезбиједити адекватне услове у школама да би дјеца имала стимулативно окружење за квалитетан рад. Управо је посјета Основној школи „Јован Дучић" у Касиндолу и Основној школи „Алекса Шантић" у Војковићима била прилика да се Тривићева увјери у каквим условима раде ученици и наставници ових школа те да са руководствима школа размотри могућности за унапређење рада у наредном периоду.

„Од изузетне важности је и едукација учитеља и наставника јер они имају кључну улогу у васпитању и образовању дјеце", истакла је министар Наталија Тривић.

Она је упознала руководство ових школа са активностима које Министарство просвјете и културе предузима с циљем унапређење предшколског, основног и средњег образовања кроз реформске процесе и позвала их да буду партнери у овом важном послу.

„Заједно треба да радимо на стварању савременог модела школе прилагођеног вјештинама и компетенцијама ученика 21. вијека", рекла је Тривићева.

Директор Основне школе „Јован Дучић" Милица Вуковић истакла је да ученици ове школе остварују запажене резултате на различитим такмичењима те да би додатно опремање једне од најстаријих школа у Српској допринијело још успјешнијем раду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.