Sign In

Сарадња са Кином у образовању и култури

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић и помоћник министра за културу Тања Ђаковић разговарали су данас са новоименованом замјеницом амбасадора Кине у БиХ Зан Јан (Zhon Yan) о могућностима за унапређење сарадње у области образовања и културе.

Истакнуто је обострано задовољство досадашњим резултатима сарадње и изражена спремност да се сарадња унаприједи, посебно у домену културе и високог образовања.

Министар Малешевић упознао је делегацију да је оснивање Конфучијевог института при Универзитету у Бањој Луци у завршној фази, као и да на Универзитету у Источном Сарајеву 112 студената изучава кинески језик.

Помоћник министра за културу Тања Ђаковић упознала је кинеску делегацију са учешћем Републике Српске на 2. Форуму културних и креативних индустрија Кине и земаља централне и источне Европе.

На састанку је било ријечи и о предстојећој посјети представника културног сектора Кине БиХ, односно Републици Српској с циљем договора конкретне сарадње са најуспјешнијим умјетницима из Републике Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.