Sign In

Сарадња са Италијом у образовању и култури

Објављено:

​Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић и амбасадор Италије у БиХ Никола Минаси разговарали су у Бањој Луци о унапређењу сарадње у образовању и култури и плановима у наредном периоду.

На састанку је констатовано да је постигнут значајан напредак у изучавању италијанског језика у средњим школама у Републици Српској. Разговарано је и о предстојећој Седмици италијанског језика у БиХ, као и могућностима за јачање сарадње у области културне размјене између Републике Српске и Италије.

Амбасадор Минаси упознао је министра Малешевића са подршком коју ће Амбасада Италије пружити увођењу предмета италијански језик на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Такође је било ријечи и о пројекту који се односи на истраживање додатних могућности употребе силицијума, а који се проводи у сарадњи са Одсјеком за хемију на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Министар Малешевић је изразио задовољство досадашњом сарадњом у образовању и култури и исказао увјерење да ће та сарадња бити настављена и у времену пред нама у интересу грађана Републике Српске и Италије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.