Sign In

Подршка ученицима повријеђеним на екскурзији

Објављено:

​Поводом саобраћајне несреће у Италији, у којој је учествовао аутобус који је возио ученике Средњошколског центра „Источна Илиџа" са екскурзије, предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар просвјете и културе др Дане Малешевић разговарали су са директором ове школе Бранком Ковачевић, која се налази са ученицима.

Ковачевићева је потврдила да се сви ученици и наставници осјећају добро. Повријеђени ученици су хоспитализовани у локалној болници и нико није задржан на даљем лијечењу. По комплетирању медицинске документације, ученици ће бити смјештени у хотел. Родитељи ученика су о свему обавијештени. 

Предсједница Жељка Цвијановић и министар Малешевић поручили су ученицима и наставницима Средњошколског центра „Источна Илиџа", који се налазе у Италији, да ће им Министарство просвјете и културе и Влада Републике Српске обезбиједити сву потребну помоћ и подршку.

Ученици Средњошколског центра „Источна Илиџа" враћали су се са екскурзије из Шпаније. У раним јутарњим часовима код Бреше у Италији догодила се саобраћајна несрећа у којој је учествовао један од аутобуса који је превозио ученике.

У овој незгоди, чији се узрок још утврђује, смртно је страдао сувозач аутобуса, док је 12 ученика лакше повријеђено.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.