Sign In

Наставници пружају подршку ученицима

Објављено:

Реализација наставе на даљину у Републици Српској путем телевизијског преноса на првом каналу Радио-телевизије Републике Српске отпочела је данас за ученике од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Емисије са наставним садржајем емитоваће се сваког радног дана, а распоред термина емитовања наставе у наредном периоду биће утврђиван у складу са програмском шемом Радио-телевизије Републике Српске, о чему ћемо благовремно обавјештавати јавност.

Овакав вид извођења наставе доступан је свим ученицима и сходно томе подразумијева обавезу његовог праћења.

Поред ученика, руководства школа и стручних сарадника, потребно је и да сви наставници школа буду активно укључени у ове активности, о чему је Министарство просвјете и културе  обавијестило све основне школе у Републици Српској.

У том смислу, школе су дужне да све наставнике упознају са активностима извођења наставе на даљину и њиховим обавезама, а одјељењске старјешине да успоставе контакт са родитељима и обавијесте их о овом виду рада.

Наставници треба да прате наставу која ће бити реализована путем телевизијског преноса, те да буду доступни за појашњења и пружање потребне помоћи ученцима приликом савладавања исхода. Коминукација са ученицима је обавезна након реализованих тема/садржаја програма путем телефона или имејла.

На емитованим часовима ученици ће добијати задатке за рад код куће, из реализованих наставних тема/садржаја програма, а наставници ће бити у обавези давати  повратне информације ученицима на основу урађених и прегледаних задатака.

Kомуникацијa са ученицима, за прегледање задатака и давање повратних информација и слично се може реализовати употребом Office 365 налога и алата за школе које имају имплементиран еДневник (могу се користити све функционалности еДневник апликације) или путем приватних имејл адреса наставника и ученика за школе које немају имплементиран еДневник. Такође се може користити и комуникација путем друштвених мрежа и сервиса за размјену порука (Viber). Уколико не постоје технички услови за употребу наведених сервиса, комуникација се треба остварити телефонским путем (СМС порукама или позивима).  

Сви снимљени наставни садржаји су доступни на порталу еНастава: (https://enastava.skolers.org/).Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.