Sign In

Обнова 17 бањалучких школа и вртића

Објављено:

"Министарство просвјете и културе и Влада Републике Српске обезбиједиће у овој години средства за рекострукцију  67 објеката основних и средњих школа, те предшколских установа у Републици Срспкој у укупном износу од 1,3 милиона марака, а према утврђеним приоритетима улагања у ове објекте", рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић након данашњег састанка са градоначелником Бање Луке Игором Радојичићем.
 

Она је потврдила да ће Министарство просвјете и културе у сарадњи са Градом Бања Лука договорити приоритете и када је ријеч о предстојећој реконструкци, адаптацији и изградњи објеката предшкослих установа, основних и срењдних школа на подручју града Бања Лука, што је била тема овог састанка.

„Сви радови ће се одвијати током љетње паузе, како би све било спремно за почетак нове школске године", додала је министар Наталија Тривић.

У плану града Бања Лука је обнова и реконструкција 17 школа и вртића у које ће бити уложено укупно 6.456.000 марака.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић је потврдио да је, поред поменутих 17 објеката, планирана и обнова још три школска објекта о којима се тек разговара.

"Кроз програм енергетске ефикасности који се проводи преко Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске биће реконструисане основне школе - 'Змај Јова Јовановић' и 'Бранко Ћопић'", рекао је Радојичић.

Он је потврдио да град у овом великом програму овогодишње обнове образовних установа, учествује са 2,45 милиона КМ, од чега се 950.000 КМ односи на изградњу спортске дворане ОШ "Бранко Радичевић", 150.000 КМ намијењено је за почетак градње фискултурне сале за ОШ "Свети Сава", по 52.000 КМ за замјену вањске столарије за подручне школе у Дракулићу и Павловцу, те за дјечије игралиште за школу у Борковићима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.