Sign In

Сарадња у складу са образовном политиком Српске

Објављено:

​Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас са шефом Канцеларије ОХР-а у Бањој Луци, амбасадором Марианом Берец (Marianne Berecz) и представницом Мађарског института за стране односе и трговину Аном Орос (Anna Orosz) о могућностима сарадње у области образовања.

Подсјећајући да је образовање у надлежности ентитета односно кантона, министар Наталија Тривић упознала је саговорнице да је Република Српске донијела кључне законе у области образовања, да се редовно улаже у унапређење услова рада у образовним установама те да је приоритет у наредном периоду унапређење квалитета образовања.

„Планирамо да у септембру уђемо активно у реформске процесе с циљем стварања модерног образовног система примјереног садашњем тренутку и данашњој генерацији ученика. Дигитализацијом наставних садржаја и интерактивном наставом желимо да повећамо интерес ученика за стицање знања и вјештина у школи које ће касније моћи да примијене у животу", истакла је Тривићева.

Она је потврдила да ће паралелно са искораком у унапређењу наставних планова и програма бити организована додатна усавршавања наставног кадра те опремање школских кабинета.

„Настојимо такође да уписну политику у средње школе креирамо у складу са потребама тржишта рада а ове године смо споразумом са послодавцима дефинисали и плаћену ученичку праксу", појаснила је министар Наталија Тривић.

На састанку је исказана спремност за сарадњу путем програма који су у интересу ученика и наставника и у складу са образовном политиком у Републици Српској.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.