Sign In

Већи простор за ОШ „Бранко Радичевић“ приоритет

Објављено:

​Mинистaр просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је данас са директорицом Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бањој Луци Даријом Мићић те представницима Савјета родитеља ове школе и начелником Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт у Градској управи града Бања Лука Драганом Бањцем о потреби проширења капацитета Основне школе „Бранко Радичевић“ на Старчевици и актуелним преговирма у вези са доградњом овог школског објекта.

Директорица Мићић и представници Савјета родитеља, Милан Mилаковић и Драган Дакић, упознали су министра са до сада постигнутим договором са Градском управом града Бања Лука у вези са доградњом овог школског објекта а који се односи на доградњу спрата којим би био ријешен недостајући учионички простор те изградњу адекватне фискултурне сале уз постојећи објекат.

Министар Малешевић је исказао потпуну подршку и изразио одобравање за предложено рјешење недовољног простора у школи коју похађа највећи број ученика у Републици Српској.

„Министарство просвјете и културе континуирано улаже у побољашање услова рада у свим основним школама у Републици Српској и у складу са приоритетима. Питање доградње основне школе на Старчевици свакако је једно од најприоритетнијих у овом тренутку и као такво ће бити представљено Влади Републике Српске код разматрања новог буџета“, рекао је министар Малешевић.

Он је истакао да је основни циљ на којем инсистира Министарство просвјете и културе квалитетан васпитно-образовни процес те оцијенио да би у случају  ОШ „Бранко Радичевић“ адекватни просторни капацитети означили допринос укупном квалитету наставе.

Током састанка разговарано је и о евентуалном редефинисању уписних подручја на подручју Града Бања Лука и каснијим могућностима растерећења ове школе на тај начин, а на корист других школа које похађа значајно мањи број ученика.

Исказана је спремност Градске управе да у најскоријем року обезбиједе потребне дозволе за доградњу објекта те израде пројектни приједлог у складу са важећим регулационом планом за ово бањолучко насеље.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.