Sign In

Једнаки услови рада за све ђаке у Шипову

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић састала се данас са начелником општине Шипово Мирком Ковачем и посјетила Основну школу „Немања Влатковић“ у Шипову, коју похађа око 700 ученика, а  која је обновљена у оквиру пројекта „Енергетска ефикасност“.

„Данас смо се увјерили да се у овој основној школи, коју похађа око 700 ђака, поштују све прописане мјере Института за јавно здравство Републике Српске“, рекла је министар Наталија Тривић те изразила задовољство због чињенице да на подручју општине Шипово засад нема ниједног забиљеженог случаја заразе корона вирусом, нити ученика нити наставног особља.
Подсјетила је да је у овој седмици започео нови циклус реализације реконструкције, адаптације и инвестиција у основне и средње школе у Републици Српској кроз пројекат „Енергетска ефикасност“, а у оквиру којег је раније уложено и у ову основну школу.
„Кроз овај пројекат у ову школу је инвестирано прије  три године и захваљујући томе ученици и запослени у школи имају добре услове за рад и учење, што је посебно битно, јер знамо колико су важни услови у којима бораве ученици“, рекла је министар Наталија Тривић, напоменувши да је свој допринос томе дала и општина која је опредијељена да улаже у систем образовања.

На подручју ове општине, извршена су у овој години улагања и у Основну школу „Раде Маријанац“ у Стројицама. „Санирани су мокри чворови и набављена рачунарска опрема тако да ученици у овој школи имају једнако добре услове за рад као и у школи `Немања Влатковић`,“ рекла је министар Наталија Тривић, напоменувши да је ова једна од 70 основних школа у Републици Српској у којима су извршена слична улагања, а у складу са приоритетима кандидованих школа. 
Основна школа „Немања Влатковић“ Шипово опремљена је у оквиру пројекта Доситеј рачунарском опремом, а током септембра биће у употреби еДневник, као и едукативни Оffice 365 алати.
У плану је да и Средњошколски центар „Петар Кочић“ Шипово буде утопљен у оквиру пројекта „Енергетска ефикасност“.
Директор Основне школе „Немања Влатковић“ у Шипову Драган Гајић потврдио је да се сви у школи придржавају препоручених мјера Института и упутства Министарства просвјете и културе те да се наставни процес одвија несметано.
Начелник Шипова Милан Ковач изразио је задовољство због досадашњих инвестиција у васпитно-образовне установе на подручју општине Шипово те потврдио опредијељеност општине да настави оваква улагања и у наредном периоду, како би се побољшали услови рада у њима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.