Sign In

Нови вид подршке oбрaзoвaњу и култури у Српцу

Објављено:

„У наредном периоду планирамо издвојити средства за реконструкцију и адаптацију школа, а приоритет ће имати школе у руралним срединама којима морамо обезбиједити једнаке услове као што их имају дјеца у централним школама", рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић тoкoм пoсjeтe oпштини Србaц гдje сe сaстaлa са начелником општине Млађаном Драгосављевићем.

Према њеним ријечима, ово министарство је укључено у покретање Националног програма демографске обнове Републике Српске а у том погледу ће бити остварена и сарадња са локалним заједницама.

„Прикупићемо податке из сваке општине и града како бисмо видјели колико средстава се издваја за мјере пронаталитетне политике. Желимо да утврдимо какво је стање у школама у циљу увођења пронаталитетних мјера које ће довести до повећања броја ђака, односно повећања укупног становништва у Републици Српској", истакла је Тривић. 

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство што је најављен нови вид подршке побољшању наставног процеса и културних дешавања у србачкој општини.

„Могли смо се увјерити у велику заинтересованост министра за нашу проблематику а посебно нас радује што су најављени конкретни потези који ће унаприједити стање у областима културе и образовања у Српцу. Вјерујемо да ће резултати бити видљиви у скорије вријеме", рекао је начелник Драгосављевић.

Toкoм пoсjeтe Oснoвнoj шкoли „Јован Јовановић Змај" гдје је уприличен састанак са руководством и наставним особљем разговарано je о начинима унапређења васпитно-образовног рада у школским установама у Српцу и Републици Српској.

Посјета министра просвјете и културе општини Србац окончана је обиласком Центра за културу и спорт гдје је организован сусрет са радницима установе на челу са директорицом Сандром Михољчић.

Михољчић ју је упознала са тренутним стањем Дома културе и потребом његове реконструкције, као и обимом културних дешавања у Српцу и потребом снажније помоћи културним манифестацијама које организује ова установа.

Министар Наталија Тривић рекла је да је ликовно-еколошка колонија „Бардача-Србац", која је ове године прославила 35 година постојања, бренд Српца због чега је разговарала са представницима Центра за културу и спорт о начинима управљања богате културне заоставштине једне од најстаријих ликовних колонија на овим просторима.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.