Sign In

Мобилношћу студенaта до унапређења високог образовања

Објављено:

​Помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић заједно са сарадницима премијера Српске примила је данас у Административном центру Владе Републике Српске студенте Филозофског факултета Универзитета у Нишу, који бораве у посјети колегама са Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Она је приликом обраћања студентима посебно указала на важност узајамних веза које његују два универзитета, као и других универзитета из Републике Српске и Србије те истакла колико је свака размјена искуства међу студентима драгоцјена, како за сваког студента појединачно, тако и за унапређење области високог образовања у цјелини.

Пејићева је подсјетила и на важно стратешко опредјељење Министарства у области високог образовања, које се управо односи на повећање мобилности студената.

Она је упознала студенте и са актуелним Јавним конкурсом за међународну размјену студената и академског особља, који је објавило Министарсво просвјете и културе, те их позвала да се упознају са условима конкурса и да се пријаве како би стекли могућност да један или два семестра проведу студирајући на овдашњим јавним универзитетима.

Студенти су имали прилику и да обиђу Административни центар Владе Републике Српске и ближе се упознају са организацијом рада саме Владе.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.