Sign In

Подршка сарадњи студената Српске и Космета

Објављено:

​Министар просвјете и културе др Дане Малешевић и министар правде Републике Српске Антон Касиповић примили су данас око 80 студента Правног факултета Универзитета у Приштини са сједиштем у Косовској Митровици, чији су домаћини представници Студентског савеза Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.

Министар Малешевић истакао је да је ово наставак активности на учвршћивању сарадње и гајењу добрих односа између ученика и студената Републике Српске и Косова и Метохије.

„Конкретна сарадња може бити у размјени студената који би дошли на извјесно вријеме студирати на Правни факултет у Бањој Луци, а те трошкове би финансирало Министарство које располаже са буџетском ставком за суфинанснирање размјене студената“, рекао је министар Малешевић.

Министар Касиповић истакао је да студенти са Косова и Метохије морају учити више од других због специфичног положаја њихове заједнице, јер је знање једино чиме могу одбранити своју заједницу.

„Покушаћу осмислити начин да нам се у преговорима о Структуралном дијалогу повремено придружи неко од њих да би видјели на који начин се преговара и како се штите интереси заједнице којој припадају“, рекао је министар Касиповић.

Предсједник Студентског савеза Правног факултета у Бањој Луци Миле Аљетић рекао је да је ово окупљање наставак активности на пољу успостављања што боље сарадње са студентима са Косова и Метохије, посебно са аспекта заједничког културног идентитета.

Студент Правног факултета у Приштини са сједиштем у Косовској Митровици Милана Петковић оцијенила је пријем веома позитивним и изразила велику захвалност на позиву и уприличеном дочеку.

Предсједник Студентског парламента Правног факултета Универзитета у Приштини са сједиштем у Косовској Митровици Иван Виријевић потврдио је да је договорено да се у будућности што више ради на међусобном учвршћивању веза између студената и ученика са Косова и Метохије и из Републике Српске.  Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.