Sign In

Братимљењем школа до размјене искуства и знања

Објављено:

Министар просвјете и културе мр Наталија Тривић примила је данас делегације основних школа „Бранко Радичевић" Бања Лука, на челу са вршиоцем дужности директора Наташом Зрнић, и „Никола Тесла" из Винче које је предводио директор Драгољуб Гачић, поводом братимљења двије школе.

„Велико је задовољство и част угоститити делегације двије највеће основне школе из Републике Српске и Србије које су се братимиле и које ће наставити сарадњу размјеном искустава, знања и учешћа ученика у заједничким пројектима", рекла је министар Наталија Тривић.

Истакла је да је братимљење двије школе важно јер омогућава да заједничким праксама остваримо квалитетније образовање, као и да на младе и будуће генерације пренесемо све оно што је значај образовања и културе као кључних елемената националног идентитета нашег народа.

„Ово је само почетак интензивне сарадње коју ћемо проводити у основним и средњим школама и већ у наредној години ћемо организовати заједничке кампове са најбољим ученицима, ученицима побједницима републичких такмичења, који ће кроз заједничке радионице унапређивати знање у областима у којима су најбољи", појаснила је Тривићева.

Вршилац дужности директора Основне школе „Бранко Радичевић" Бања Лука Наташа Зрнић навела је да је братимљење двије школе значајно јер ће допринијети његовању и развијању пријатељства између наставног кадра и ученика, али и омогућити размјену знања и искуства.

Директор Основне школе „Никола Тесла" Винча Драгољуб Гачић рекао је да ће ово братимљење омогућити да се школе боље повежу и једне од других науче оно што је добро, а исправе оно што може бити боље.

У име ученика домаћина из Основне школе „Бранко Радичевић" задовљство због прилике да се боље упознају са ученицима из Винче и успоставе боље везе и пријатељства исказала је и ученица Ана Пилиповић. Она је истакла да би овакви пројекти требало чешће да се дешавају.

Ана Марија Гајић, ученица Основне школе „Никола Тесла" из Винче, изразила је задовољство због посјете бањолучкој основној школи и учешћа у пројекту који значи прилику за размјену идеја и искустава са вршњацима из Бање Луке.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.