Sign In

Глумачко залагање треба наградити

Објављено:

Помоћник министра за културу Тања Ђаковић разговарала је у Народном позоришту Републике Српске са директором Ненадом Новаковићем о плановима националног театра у предстојећој позоришној сезони.

Састанку су присуствивали и умјетнички директор Владимир Ђорђевић, те глумице Слађана Зрнић и Ања Станић а Ђаковићева је упозната да је почео рад на новој представи под називом „Странци у ноћи" (Црна кутија), Ане Ђорђевић, у режији Слађане Килибарде.

Помоћник Тања Ђаковић изразила је задовољство што је глумица Слађана Зрнић унапријеђена у првакињу драме националног театра.

„Веома нам је стало да се рад глумаца у националном театру валоризује на адекватан начин и зато сам срећна што смо обезбиједили услове да Слађана Зрнић буде унапријеђена у првакињу драме, а Ања Илић и Златан Видовић потпишу нове уговоре којима су прешли у вишу глумачку категорију", навела је Ђаковићева.

Директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић истакао је да је веома значајно што је успостављен принцип награђивања и праћења рада глумаца у Народном позоришту.

„Веома ми је стало да њихов рад буде друштвено верификован и признат од стране Министарства просвјете и културе, публике и људи из Народног позоришта Републике Српске. Успостављање овог принципа значи да ће се убудуће рад глумаца интензивније пратити, и кроз то праћење њихов рад биће ваљано валоризован", рекао је Новаковић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.