Sign In

Изградња стимулативног окружења у образовно-наставном процесу

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас у Бањој Луци са представницима више привредних субјеката о могућности партнерске сарадње на обнови школских фискултурних дворана и изградњи школских игралишта с циљем стварања здравог окружења за све ученике у Српској.

„Желимо да свој дјеци у Српској обезбиједимо добре услове за извођење наставе физичког васпитања јер нам је њихово здравље најважније", рекла је Тривићева.

Разговарано је такође о могућности опремања школских учионица у појединим локалним заједницама за потребе извођења програма припреме за дјецу пред полазак у школу.

„На овај начин бисмо створили могућности да и дјеца која нису обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања похађају организован програм, што је од великог знaчajа зa њихов рaст и рaзвoj", истакла је министар Наталија Тривић.

Она је позвала привреднике да улажу у друштвено одговорне програме и да заједно са Министарством просвјете и културе стварају стимулативно и здраво окружење у школама јер улажући у дјецу улажемо у нашу будућност.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.