Sign In

Подршка размјени студената и професора

Објављено:

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је коначне резултате Јавног конкурса за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља, према којима ће бити омогућен одлазак за 22 редовна студента првог, другог и трећег циклуса студија са јавних високошколских установа из Републике Српске ради студирања на високошколске установеа у иностранству, затим одлазак у иностранство девет запослених на јавним високошколским установа у Републици Српској и долазак једног запосленог са високошколске установе из  иностранства у Републику Српску.

За међународну размјену студената и академског особља у академској 2017/18. години Министарство просвјете и културе  обезбиједиће 55.000 марака.

Највећи број студената на коначној ранг-листи је са Медицинског, Архитектонско-грађевинског и Технолошког факултета Универзитета у Бањој Луци те Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву a одлазе на размјену у Чешку, Пољску, Њемачку, Русију, Словенију, Израел, Румунију, Аустрију, Мађарску, Италију и Индију.

Наставно особље, чију ће размјену финансирати Министарство просвјете и културе, према коначној ранг-листи, предаје на Електротехничком, Природно-математичком, Архитектонско-грађевинском, Правном и Економском факултету Универзитета у Бањој Луци те Филозофском, Правном и Пољопривредном факултету Унивезитета у Источном Сарајеву а одлазе на размјену у Србију, Хрватску, Словенију, Русију и Швајцарску.

Са Пољопривредног факултета из Новог Сада долази у размјену један професор на Пољопривредни факултет Универзитета у Бањој Луци.

Потписивање уговора са кандидатима којима су додијељена средства за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља предвиђено је у петак, 21. јула и понедјељак, 24. јула од 9.00 до 16.00 часова у просторијама Министарства просвјете и културе у Бањој Луци.

Коначне ранг-листе доступне су на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.