Sign In

Бољи услови за рад у Основној школи „Свети Сава" у Рогатици

Објављено:

​​​​Mинистар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић присуствовала је данашњој свечаности уприличеној поводом завршетка обнове објекта Основне школе "Свети Сава" у Рогатици те изразила задовољство због бољих услова за рад у још једној школи у Републици Српској.

Она је посебну захвалност због тога исказала Амбасади Јапана у БиХ која је инвестирала у обнову столарије у овој школи и која је, како је рекла, важан партнер Републици Српској када је ријеч о другим инвестицијама у школске објекте.

„Захваљујући донацији Амбасаде Јапана, основна школа у Рогатици је много условнија за рад запослених у школи и у првом реду за постизање бољих резултата код ученика који је похађају. Сваки нови обновљен школски објекат значи важан корак приближавању нашем циљу да побољшамо и изједначимо услове за раст, развој, учење и стицање знања у свим школама у Републици Српској", рекла је министар Наталија Тривић.

Она је напоменула да ће Министарство просвјете и културе, уз подршку других институција, обезбиједити значајна средства за ове сврхе у 2019. години.

„Влада Републике Српске усвојила је план инвестиција у васпитно-образовне установе у Републици Српској у укупном износу од 1,8 милиона КМ, док ће са грантовима предсједника Републике Српске и Владе Србије те инвестиције износити укупно девет милиона КМ", подсјетила је Тривићева.

Јапански амбасадор у БиХ Хидејуки Сакамото нагласио је да је јапанска Влада помогла више од 200 основних школа путем пројеката амбасаде те земље у БиХ.

"Веома сам срећан што сам дошао у овај град и поносан што видим малишане, што је будућност ваше земље, а овај пут смо дали помоћ за столарију и створили боље услове за дјецу унутар школе", рекао је Сакамото.

Директор Основне школе "Свети Сава" Сњежана Пјевчевић рекла је да је у оквиру овог пројекта обнове, замијењена дотрајала столарија те врата на учионицама школе.

Она је рекла да школу похађа 840 ученика те да је приоритет у наредном периоду замјена дотрајалих санитарних чворова, као и реконструкција крова школе, за шта је Влада Републике Српске већ издвојила 5.000 КМ.

Обнову објекта Основне школе "Свети Сава" у Рогатици финансирали су  Влада Јапана са 160.000 КМ и Министарство просвјете и културе Републике Српске са 23.000 КМ.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.