Sign In

Научити дјецу да мисле

Објављено:

​Након завршене конференције „Образовање за 21. вијек", министар просвјете и културе мр Наталија Тривић разговарала је са  проф. др Ранком Рајовићем, који је био предавач на данашњој конференцији, о могућностима сарадње у области реформе образовања у Републици Српској.

На састанку је разговарано o могућим новим моделима и искуствима рада у процесу развоја образовања на свим нивоима, o потреби усклађивања васпитно-образовног процеса са савременим образовним и друштвеним потребама, односно технолошким достигнућим, а све ради побољшања и подизања квалитета рада у области образовања у цјелини.

Министар Наталија Тривић је истакла важност уважавања добрих примјера и искуства у раду земаља региона у овом процесу и у том смислу исказала спремност за сарадњу.

Разговарано је и о изазовима нових модела учења, важних не само за ученике, него и за све друге актере укључене у васпитно-образовни и наставни процес.

На састанку је указано и на неопходност сталног усавршавања васпитачког и наставног кадра  с циљем што боље оспособљености за адекватан приступ дјеци у васпитно-образовном процесу који ће их превасходно научити да мисле. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.