Sign In

Снажење сарадње Српске и Србије

Објављено:

​Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић и државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије др Душан Кићовић оцијенили су данас у Бањој Луци да је од изузетне важности јачање сарадње између Српске и Србије путем размјене стручних искустава у образовању, али и повезивањем наставника и ученика.

На састанку је истакнуто да је данашње потписивање Повеље о сарадњи и братимљењу Основне школе „Бранко Радичевић" из Бање Луке и Основне школе „Никола Тесла" из Винче, општина Гроцка, важан корак на путу снажења братског односа српског народа.

                Министар Наталија Тривић потврдила је да је при крају усаглашавање програмских садржаја за националне предмете с циљем очувања језика, писма и националног идентитета.

Разговарано је и о сарадњи у области уџбеничке политике, обуке наставника и подршке талентованим ученицима.

Државни секретар Душан Кићовић истакао је да ће искуства Србије у реформским процесима у области образовања бити од велике помоћи Српској у предстојећим активностима на унапређењу образовног система.

У складу са Меморандумом о разумијевању између Министарства просвјете и културе Републике Српске и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије,  ова два министарства остварују изузетну сарадњу у области образовања, која ће бити настављена и убудуће.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.