Sign In

​Сигурност ученика на првом мјесту

Објављено:

Поводом извјештавања медија о спорној фотографији коју су ученици Прве основне школе у Сребреници објавили на друштвеним мрежама, Министарство просвјете и културе Републике Српске затражило је потпуну информацију од руководства ове школе.

Према информацији коју је Министарству доставила Прва основна школа у Сребреници, спорна фотографија настала је у простору школе у вријеме када није извођена настава јер је 27. јануар, према школском календару, ненаставни дан. Фотографија је настала у вријеме када су се ученици припремали за школску приредбу, без присуства наставника. Ученици су носили српску народну ношњу као израз традиције и културе нашег народа.

Из школе је потврђено да ученици на школској приредби нису носили никаква обиљежја те да нису користили интернет за вријеме боравка у школи.  Спорна фотографија објављена је са приватних инстаграм налога тројице ученика у поподневним часовима, у вријеме када нису били у школи. Дакле, поменута сцена са фотографије није била дио званичне приредбе уприличене поводом школске славе Светога Саве.

Руководство и стручна служба школе обавили су разговор са ученицима који су објавили спорну фотографију и изрекли им адекватне мјере за непримјерено  понашање. Стручни тим школе задужен је да одржи састанке са родитељима ових ученика и скрене им пажњу  да су  одговорни за  понашање своје дјеце, између осталог, и на друштвеним мрежама.

Прва основна школа у Сребреници предузеће све мјере на превенцији и спречавању свих појава које би могле угрозити сигурност ученика или довести до дискриминације по било ком основу. Сигурност све дјеце за вријеме боравка у школи и њихова заштита је приоритет сваке образовне установе у Републци Српској. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.