Sign In

Подршка унапређењу предшколског образовања

Објављено:

​„Стратешки циљ Министарства просвјете и културе је да програмом пред полазак у школу обухватимо што већи број дјеце у руралним дијеловима Републике Српске на начин да програм организујемо у школама које за то имају услове, с обзиром да у појединим срединама немамо предшколске установе", рекла је министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић на данашњем састанку у Бањој Луци са шефом Представништва Уницефа у БиХ Роунаком Кан (Rownak Khan).

Она је најавила да ће се у оквиру реформе у наредној години радити на иновирању наставних планова и програма за предшколско образовање, као и на унапређењу комуникације са родитељима, посебно када је ријеч о значају раног раста и развоја.

Према ријечима министра Наталије Тривић, инклузивна пракса у школама у Републици Српској биће унапређена  оснивањем ресурно-стручних центара у оквиру специјалних школа.

„Стручњаци, дефектолози и логопеди, из ових центара пружаће стручну подршку васпитно-образовним установама у раду са дјецом и ученицима којима је потребна додатна подршка у развоју, чиме ће се ове услуге учинити доступним већем броју дјеце", појаснила je Тривићева.

Шеф Представништва Уницефа у БиХ Роунак Кан изразила је спремност на сарадњу у области унапређења предшколског образовања у Републици Српској са посебним акцентом на повећање обухвата дјеце овим програмом и похвалила оснивање ресурсних центара у смислу унaпрeђeњa инклузивнe прaксe у шкoлaмa.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.