Sign In

Вриједна донација за једнак приступ образовању за све ученике

Објављено:

В.д. помоћника министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић уручила је данас директорима основних школа лаптопе које је овом министарству раније донирао ОЕБС за потребе образовања дјеце у школама у Републици Српској.

Укупно 26 лаптопа распоређено је према приоритетима на четири ресурсна центра у Републици Српској, који су у оснивању, a како би им био олакшан рад инклузивног васпитања и образовања, те на још шест основних школа у Републици Српској.

В.д. помоћника Наташа Цвијановић истакла је колико је важна ова донација у смислу обезбјеђивања квалитетног праћења наставног процеса, као и доприноса квалитету других активности ученика и наставника ових школа.

„Наш циљ је да обезбиједимо што боље услове за рад свим нашим ученицима и наставницима и ово је једна од донација која доприноси нашем настојању да осигурамо свим ученицима једнаке услове за квалитетан приступ образовању“, истакла је в.д. помоћника Наташа Цвијановић.

Лаптопи су донирани Центру „Заштити ме“ Бања Лука, Центру за васпитање, образовање и рехабилитацију слушања и говора Бања Лука, Центру „Сунце“ Приједор и  Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента, те ОШ „Немања Влатковић“ Шипово, ОШ „Војислав Илић“ Крупа на Врбасу, ОШ „Др Младен Стојановић“ Јошавка, ОШ „Петар Кочић“ Кола, ОШ „Вук С. Караџић“ Турјак и ОШ „Петар Кочић“ Градишка.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.