Sign In

Сигуран пут до јачања васпитачких и родитељских компетенција

Објављено:

У области предшколског васпитања и образовања главни циљеви Министарства просвјете и културе Републике Српске су повећање обухвата дјеце предшколским васпитањем и образовањем и унапређење раног дјечијег раста и развоја. Сигуран пут је јачање васпитачких и родитељских компетенција.

 

Стога смо у сарадњи са Уницефом припремили два приручника са практичним упутствима за јачање васпитачких и родитељских компетенција - Програм за унапређење партнерства са породицом – програм одговорног родитељства и Програм психосоцијалне подршке за родитеље дјеце са сметњама у развоју.

Аутори приручника у видеу појашњавају  како се ствара истински партнерски однос са породицом и снаже васпитачке и родитељске компетенције, посебно родитеља дјеце са сметњама у развоју.

 

Проф. др Сања Радетић Ловрић, психолог, један од аутора приручника „Програм за унапређење партнерства са породицом – програм одговорног родитељства“, открива једноставне начине за  изградњу истинске партнерске везе између породице и васпитача, док Жељка Перишић, родитељ и директор Центра за подршку породицама дјеце и особама са потешкоћама у развоју „Дајте нам шансу – Звјездице“ истиче важност приручника „Програм психосоцијалне подршке за родитеље дјеце са сметњама у развоју“ у смислу помоћи овим породицама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.