Sign In

Улагање у образовање младих најважније

Објављено:

​Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић и министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске Јасмина Давидовић разговарали су данас у Бањој Луци са министром образовања и науке у Влади Федерације БиХ Елвиром Дилберовић и министром културе и спорта у Влади Федерације БиХ Зором Дујмовић.

На састанку је разговарано о унапређењу сарадње у области образовања, науке, културе и спорта.

Разговарајући о актуелним питањима у области образовања, министри су се сложили да је од кључног значаја за Републику Српску и Федерацију БиХ усклађивање уписне политике у средњем и високом образовању са потребама тржишта рада, као и боље повезивање науке и привреде. Указано је да је од посебне важности унапређење високог образовања и значајнија улагања у научно-истраживачки рад.

Министри Малешевић и Комић упознали су министре из Владе Федерације БиХ са начином стипендирања студената који студирају у Републици Српској и студената који студирају у иностранству. Оцијењено је да стипендије које обезбјеђује Министарство просвјете и културе Републике Српске и стипендије Фондације „Др Милан Јелић“ представљају значајну подршку у образовању и усавршавању младих стручњака.

Министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске Јасмина Давидовић указала је на одличну сарадњу Омладинског савјета Републике Српске и Вијећа младих Федерације БиХ. Оцијењено је да је добра сарадња и у области културе и спорта.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.