Sign In

Бициклистичка трка „Београд – Бања Лука“ примјер одличне сарадње Србије и Републике Српске

Објављено:

​Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука", уз спортски има и велики значај за промоцију туристички и привредних потенцијала Републике Српске и Србије, оцијенили су данас у Београду организатори ове манифестације, нагласивши да ће у трци до 21. априла учествовати 176 бициклиста из 30 земаља..

Помоћник за спорт у Министарству породице омладине и спорта Републике Српске, Драган Јаћимовић, рекао је да су бициклистичку трку Mинистарство и Влада Републике Српске прогласили за догађај од значаја за Српску.
 
Он је додао да Меморандум о сарадњи бициклистичких савеза Републике Српске и Србије даје велике резултате у организацији те трке.
 
"То је врло добра промоција бициклизма и спорта у цјелини, а наравно и промоција туристичких потенцијала Српске", рекао је Јаћимовић.
 
Директор трке, Владимир Куваља, рекао је да овогодишња трка захвата велики дио Републике Српске, па и Србије и да је новина што умјесто два, траје четири дана.
 
"Она је један од најбољих примера специјалних веза између Српске и Србије, а бициклисти прелазе границу без заустављања", рекао је он.
 
Према његовим ријечима, трка је квалификациона за Олимпијске игре у Токију, тако да су пријављене озбиљне екипе из цијелог свијета.
 
Директор Представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић, нагласио је да Представништво подржава ову трку која је постала свјетски бренд.
 
"Манифестација је, прије свега, спортска, али је и у функцији развоја привреде и туризма и у Српској и у Србији", додао је Цицовић.
 
Према његовим речима, та бициклистичка трка представља прави примјер сарадње Републике Српске и Србије.
 
На платоу испред Храма Светог Саве на Врачару за вечерас у 18.00 часова је заказано је свечано отварање трке.
 
Старт трке, која се одржава под покровитељством предсједника и премијера Републике Српске Жељке Цвијановић и Радована Вишковића, заказан је за сутра у 10.00 часова у градској општини Обреновац код Београда.
 
Трка ће трајати четири дана, а подијељена је у четири етапе: Београд - Власеница /240 километара/, Власеница-Брчко /160 километара/, Бијељина - Теслић /170 километара/ и Прњавор-Бањалука /175 километара/.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.