Sign In

Војводина поклања Републици Српској три мултифункционална спортска терена

Објављено:

​​
Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је са покрајинским секретаром за спорт и омладину Војводине, Владимиром Батезом о реализацији заједничких пројеката, а договорена је и директна подршка Покрајинског секретаријата Војводине развоју школског спорта Републике Српске у виду донације три мултифункционална спортска терена. Сарадња ће бити настављена и када је ријеч о организовању заједничких спортских догађаја.
 
„ Договорили смо се да наставимо традицију једног лијепог спортског догађаја а ријеч је о турниру присаједињења, на којем су прошле године учествовали кадети из Републике Српске у кошарци, одбојци и рукомету. И ове године ћемо бити гости у Војводини,а  наредне године ће Република Српска бити домаћин једног овако значајног догађаја који окупља више стотина дјеце“ – истакла је Давидовићева.
 
Она је додала да је разговарано и о пројектима прекограничне сарадње, гдје би акценат био стављен на подстицање сарадње младих из Републике Српске и Војводине и аплицирања према фондовима ЕУ са заједничким пројектима. Давидовићева се захвалила на подршци покрајинском секретару, Владимиру Батезу и нагласила да је изузетно важна подршка коју пружа развоју школског спорта у Републици Српској.
 
Батез је истакао да је школски спорт један од приоритета Стратегије развоја спорта у Републици Српској и Војводини и да ће Покрајински секретар пружити директну подршку Републици Српској у том смислу.
 
„ Донираћемо три мултифункционална спортска терена Републици Српској,а Министарство породице, омладине и спорта ће одредите општине којима ћемо поклонити ове терене“ – нагласио је Батез нагласивши да је изградња спортске инфраструктуре и развој школског спорта јако важан за дјецу.
 
Он је рекао да је договорена и организација једног заједничког семинара намијењеног младим људима којим желимо да унаприједимо њихове капацитете када је ријеч о пипсању приојеката у ЕУ формату, а можемо много помоћи преко наше установе  Фонда европски послови и систему спорта и омладине Републике Српске.

 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.