Sign In

В.д.помоћника министра за спорт, Марио Ђуран, присуствовао пријему за Александра Околића

Објављено:

Начелник општине Модрича, Младен Крекић, уприличио је пријем за репрезентативца Србије у одбојци Александра Околића, рођеног Модричанина, пријему је присуствовао и вршилац дужности помоћника министра спорт Републике Српске, Марио Ђуран.
 
Ђуран сматра да не треба крити задовољство и понос који Модричани и грађана Републике Српске осјећају због тога што је Околић био дио екипе која је постигла велики успјех у Паризу.
 
Он је додао да грађани Републике Српске сматрају својом репрезентацију Србије, што је посебно значајно када су тамо и људи са ових простора.
 
"Мислим да је Александар велики понос омладинских школа широм Републике Српске и одређених спортских организација. Надам се да ћемо и у наредном периоду као Влада Републике Српске радити на тој подршци", рекао је Ђуран.
 
Он је додао да су данас пријему присуствовали одбојкаши и одбојкашице омладинских категорија Одбојкашког клуба "Модрича", који је Влада Српске до сада помагала, те изразио наду да ће то бити настављено.
 
Александар Околић је захвалио за велику подршку, посебно начелнику Крекићу који га је, како је истакао, сјајно дочекао и обећао да ће се трудити да, док буде играо за Србију, у најбољем свјетлу представља Модричу, Републику Српску и Србију.
 
Осим захвалности Модричи и Републици Српској за подршку коју му пружају, Околић је рекао да је данас ту и да мотивише младе да се баве оним што су изабрали, да не одустају од својих снова већ да у њих вјерују.
 
"До прије неколико година био сам дијете које је шетало овим улицама и играло баскет, а данас стојим овде са најсјајнијом европском медаљом", рекао је Околић.
 
Начелник општине, Младен Крекић, истакао је да су сви пресрећни, јер су имали могућност да, како је рекао, дочекају Ацу и да нису хтјели да то прође незапажено, јер је његов успјех од значаја и за Модричу и за Републику Српску.
 
"Опет се понавља мала историја, не онако како је било 1979. године када смо били прваци екс Југославије, сада се понавља историја да један дјечак из Модриче буде првотимац у Србији и освоји једну такву награду. Бити првак је нешто велико", рекао је Крекић.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.