Sign In

Давидовић: млади Српске и Србије да граде још снажније односе

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, отворила је у Бијељини Другу регионалну конференцију омладинских савјета Србије и Републике Српске, организовану с циљем повезивања и интензивирања односа и сарадње омладинских организација Српске и Србије.

Давидовићева је навела да се ова конференција одржава према акционом плану Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, те нагласила да је веома важно да се током дводневне конференције разговара о Регионалној канцеларији за сарадњу младих западног Балкана која је формирана прије двије године.

"Идеја је да млади западног Балкана заједно раде на различитим пројектима, који ће се финансирати путем ове канцеларије", рекла је Давидовићева новинарима.

Она је напоменула да ће 10 омладинских организација из Српске и 10 из Србије договарати начине за појачавање сарадње у различитим областима, а један од њих је како да заједно аплицирају на конкурсу предвиђеном у јулу за пројекте, за чију реализацију је планирано два милиона евра.

"Суштина ове конференције јесте јака сарадња младих и њихових организација у разичитим доменима, посебно договор у вези са пројектима на које само заједно могу аплицирати, а за које су предвиђена велика финансијска средства", рекла је Давидовићева.

Државни секретар Министартства омладине и спорта Србије, Дарко Станић, истакао је да су везе Српске и Србије нераскидиве у сваком погледу, те да је данашња конференција добар примјер повезаности и сарадње.

"Жеља нам је да се што више зближимо, сарађујемо и удружено наступимо у свим сегментима у друштву, па и овом данашњем везаном за заједничке пројекте младих", рекао је Станић.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске, Данијела Топић, истакла је да је циљ да се окупи што већи број омладинских организација из Србије и Српске, те да разговарају о заједничким проблемима и изазовима младих.

"Неопходно је да заједно дајемо и креирамо неке приједлоге и рјешења, те аплицирамо за фондове који су за нас доступни", рекла је Топићева, истичући да је сарадња са организацијама младих из Србије постојала и раније, те да из године у годину бива све снажнија.

Она је напоменула да је и сарадња омладинских организација Српске са организацијама младих из других земаља региона увијек у "активном статусу".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.