Sign In

Давидовић Vivia Run and more weekend фестивал прилика за промоцију спорта

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, рекла је да је ово министарство подржало одржавање " Vivia Run and more weekend фестивала", највећег овог типа у региону јер тако анимира грађане да се баве спортом, али истовремено промовише спортске и друге потенцијали Српске.
 
"Промоција значаја спорта је један од приоритета ресорног министарства. То је један од разлога што смо пружили подршку организаторима фестивала", рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци поводом Другог " Vivia Run and more weekend фестивала", који ће од петка, 19. априла, до недјеље, 21. априла, бити одржан у Бањалуци.
 
Она је навела да се очекује 7.000 учесника и 20.000 посјетилаца, те да се може рећи да је ово један од највећих догађаја ове врсте у Републици Српској.
 
Давидовићева је изразила задовољство што ће фестивал спорта, музике, едукације и забаве бити одржан у Бањалуци.
 
"Сви који желе имаће прилику да учествују, прије свега, у централној манифестацији - полумаратонској трци, затим у трци задовољства и једној од најмасовнијих - школској трци, али и оној најважнијој за нас бамбини трци. Ово је сјајан начин да анимирамо грађане да се баве спортом, али и да промовишемо све спортске и друге потенацијале које има Српска", нагласила је Давидовићева.
 
Директор " Vivia Run and more weekend фестивала", Горан Ћорић, рекао је да је све спремно за одржавање манифестације, те истакао да су у припреми имали значајну подршку Министарства породице омладине и спорта и Министарства просвјете и културе Српске, а навео је и добру сарадњу са бањалучким Факултетом за физичко образовање.
 
"Остварили смо и стратешку сарадњу са `Београдским маратоном`, а добили смо и стратешког партнера у Олимпијском комитету БиХ", рекао је Ћорић.
 
Радиславка Рачић, спортски директор "РМЦ Бањалука полимаратона", који ће бити одржан у оквиру тркачког фестивала, рекла је да су учешће на овој спортској манифестацији потврдила 43 елитна тркача из скоро 30 земаља са три континента, те додала да ће ово ће бити једна од најбољих трка у региону.
 
"Од елитних тркача долазе Оливера Јевтић и Бојана Бјељац. Промотер наше трке је један од најбољих тркача свијета на 800 метара Амел Тука, а гости су и еминентни тркачи Дане Корица и Сњежана Пајкић, која је прошле године била наш промотер", рекла је Рачићева.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.