Sign In

Заједничким пројектима студентима омогућити додатно усавршавање

Објављено:


Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић и министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић, договорили су данас у Бањалуци пројектне активности чији је циљ да се студентима, младима и цјелокупном систему спорта у Српској омогући усавршавање и стицање додатних квалификација и знања.

Давидовићева је рекла да је на састанку, којем је присуствовао и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, договорено да ће у наредном периоду бити успостављена сарадња између Института за спорт при Факултету физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањалуци и Завода за спорт Србије, како би се дала прилика студентима и спортистима из Српске да се повежу са колегама у Србији.

"Разговарали смо о пројектима који се односе на младе и студенте завршних година бањалучког Универзитета, а циљ тих пројеката је стручно усавршавање и стицање додатних квалификација и знања, како би млади лакше долазили до запослења", рекла је Давидовићева.

Удовичић је навео да је циљ да се кроз директне пројекте и организацију сусрета, међународних турнира, заједничких припрема и едукација, омогући младима, али и цјелокупном систему спорта да се усавршавају и да се заједничким снагама нађе начин да се изађе из кризе у којој се налази цијели свијет, те омогући спортистима да остварују што боље резултате на међународној сцени.

"Желимо да пред нас ставимо конкретне пројекте који би омогућили, не само студентима него младима у Републици Српској, да кроз директне сусрете, стицање нових знања и размјену искустава креирају и јачају своје способности, те да се исказују на међународном плану, али и креирају будућност онако како они желе", рекао је Удовичић.

Он је изразио задовољство сарадњом два ресорна министарства Српске и Србије, те реализованим пројектима у претходном периоду.

Удовичић је истакао значај што је Давидовићева у свом раду ставила у врх приоритета циљ да се омогући младим људима да се остваре и искажу на адекватнији начин него што је то било раније, те да спорт Српске има квалитетније услове за усавршавање и остваривање што већих и бољих резултата.

Гајанин је захвалио министрима на посјети Универзитету и договореним пројектним активностима, те истакао да се од академске заједнице очекује да предано раде на пројектним задацима.

"Ти пројекти ће у коначници унапредити излазне компетенције наших студената и њихове могућности за запослењем", рекао је Гајанин.

Министри су претходно посјетили Национални тениски центар Републике Српске и разговарали са српским чланом предсједништва БиХ, Милорадом Додиком о унапређењу сарадње у области спорта и омладине.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.