Sign In

Конференција беба у Бањалуци

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, изјавила је да је "Конференција беба" најљепша манифестација јер на једном мјесту окупља дјецу - оно што је најљепше и највредније.

Она је новинарима након отварања централне манифестације у Бањалуци рекла да се Српска поноси овом манифестацијом чијој је организацији ове године приступило 39 локалних заједница.

"Пожелимо им да, прије свега, имају срећно дјетињство и да одрастају у здравој породици. Ми посвећујемо бројне активности стварању и јачању породице и то је нешто на чему ћемо и даље радити", поручила је Давидовићева.

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Владо Ђајић, рекао је да се први пут у Српској кренуло у једну озбиљну пронаталитетну политику, којом ће бити створени сви предуслови за будуће мајке и дјецу кроз додатке и финансијску стабилност.

"Истовремено желимо да скренемо пажњу на нешто најљепше - а то су бебе и та сигурност коју осјећају родитељи који имају дјецу иза себе", додао је Ђајић, који је и члан Одбора за наталитет Српске.

Он је навео и да је на УКЦ реновиран одјел за труднице и да ће комплетна гинекологија и педијатрија бити реновирани, као и да ће се први пут наредне године моћи обављати и вантјелесна оплодња.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.