Sign In

Конференција беба у бројним општина у Републици Српској

Објављено:

​​​​​​​Помоћница министра за породицу, Босиљка Бошњак, присуствовала је Конференцији беба у Источном Дрвару, која је окупила најмлађе становнике Републике Српске који су са родитељима уживали у пригодном програму и поклонима.

Она је том приликом истакла да је срећна што је из Источног Дрвара послана најљепша слика и порука да је породица основ и суштина свега.
 
" Задовољна сам што могу рећи да и о овим условно речено малим општинама, водимо једнако рачуна као и о већим општинама и градоваима јер су сви грађани Републике Српске једнаки за Владу Републике Српске“ – рекла је Бошњакова.
Цијела манифестација веома је значајна за родитеље како из Источног Дрвара у Републици Српској тако из Дрвара у Федерацији БиХ-а.
 
"Ја сам пресретна што могу уприличити овакав дан и овакав скуп подржати, да се дјеца осјећају лијепо у Источном Дрвару јер ми смо сви Дрварчани", каже Милка Иванковић, начелница општине Источни Дрвар.
 
Бошњакова је посјетила и Конференције беба у Дринићу и Козарској Дубици на којима су, такође, уручени пригодни поклони и изабрана предсједништва беба рођених између два Видовдана.
 
“Рекла бих да је ово једна од најзначајнијих манифестација које организујемо, с обзиром да су дјеца највеће богатство друштва, а родитељи истински хероји, јер бити родитељ значи преузети најодговорнију животну уогу. Из тога разлога организатори Министарство породице, омладине и спорта, Општина Козарска Дубица заједно са “Центром за информисање и културу”, које је и медијски покровитељ манифестације, “Конференцију беба” организује у континуитету десет година и настојаће у томе истрајати и у наредним годинама, како бисмо окупљали младе родитеље и подстицали на родитељство оне који  то још нису”, рекла је Дијана Кондић, директорица Центра за културу и информисање у Козарској Дубици.
 
Помоћница министра за породицу, Босиљка Бошњак, изразила је задовољство што се број општина које организују Конференцију беба сваке године повећава.
 
“  То значи да се код грађана развија свијест о значају наших малих становника за Републику Српску”, рекла је Бошњакова.
 
Ове године Конференцију беба организује 37 локалних заједница из Републике Српске уз подршку Министарства породице, омладине и спорта.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.