Sign In

Министарство омладине и спорта Србије донирално спортску опрему школама у Српској

Објављено:

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић и министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић, посјетили су данас основну школу „Борисав Станковић“ у Бања Луци у коју је достављена спортска опрема коју је Министарство омладине и спорта Србије донирало школама у Српској.
 
„Ови комплети спортске опреме биће подијељени школама у Републици Српској, у складу са њиховим потребама и велико ми је задовољство што је министар Удовичић уручио овај вриједан поклон нашим школама. То је резултат изузетно добре сарадње коју имамо са Министарством омладине и спорта Србије“ – истакла је Давидовићева.
 
Она је нагласила да је Министарство омладине и спорта Србије пружило велику подршку када су Мале олимпијске игре Републике Српске постале дио Свјетске федерације школског спорта. Давидовићева је истакла да су Мале олимпијске игре изузетно значајне, јер је и најбоља одбојкашица Европе, Тијана Бошковић, прошла кроз тај систем такмичења и направила сјајну каријеру.
 
Министар Удовичић истакао је да је циљ ове донације да обрадује најмлађе, али и да се кроз заједничке акције и донације побољшавају услови када је ријеч о бављењу школским спортом.
 
„Комплетна донација састоји се од два најмодернија гола по посљедњим стандардима, два зглобна обруча, мреже за одбојку  и 40 лопти. Осим тога, захваљујући Спортском савезу Србије донирали смо још 300 лопти јер желимо да мотивишемо професоре физичког да кроз квалитетније часове мотивишу дјецу да се баве спортом“ – рекао је Удовичић.
 
Он је нагласио да је и пријатељска утакмица између женских одбојкашких репрезентација Србије и Бугарске прилика да грађани Бања Луке гледају олимпијске вицешампионе и европске шампионе како играју, али и да мотивишу дјецу да уђу у свијет одбојке и крену стопама великих одбојкашких шампиона.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.