Sign In

Министарство подржава 22. Сусрете младих Републике Српске у Требињу са 25 000 КМ

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, разговарала је данас са градоначелником Требиња, Луком Петровићем и предсједницом Омладинског савјета Републике Српске, Данијелом Топић, о 22. Сусретима младих Републике Српске који би требало да буду одржани у Требињу од 22. до 26. августа ове године.

Министар Давидовић се захвалила градоначелнику Требиња што пружа подршку младима за организацију ове манифестације, јер Министарство у сарадњи са Омладинским савјетом Републике Српске реализује бројне пројекте значајне за младе,а Сусрети младих су један од таквих пројеката.

„Подршка неће изостати ни ове године и за Сусрете младих издвојићемо 25 000 КМ, јер је ријеч о манифестацији од републичког значаја која већ 22.пут окупља младе из свих локалних заједница из Републике Српске. Похвалила бих Требиње јер, осим логистичке подршке организацији ове манифестације, руководство општине реализује бројне пројекте подршке младима “ – истакла је Давидовићева.

Градоначелник Требиња, Лука Петровић, нагласио је да је опредјељење градске управе да пружи подршку младима на различите начине, између осталог кроз подршку младима из руралних средина, подршку младим брачним паровима, као и подршку манифестацијама од значаја за младе.

„За нас је изузетно значајно да се Сусрети младих одрже у Требињу и пружамо пуну подршку Омладинском савјету Републике Српске, који је, са Министарством породице, омладине и спорта препознао наш труд и посвећеност младима и драго ми је што смо на вријеме почели са припрема ове манифестације“ – рекао је Петровић.

Предсједница Омладинског савјета Републике Српске, Данијела Топић, истакла је да је актуелно руководство ОСРС, којем мандат истиче у септембру, спремно да да пуни допринос у организацији Сусрета младих као и реализацији других активности у сарадњи са Министарством.

„Сусрети младих су најзначајнија омладинска манифестација и зато смо почели с припремама на вријеме, како бисмо спремни дочекали август. Разговарали смо и о подршци младима у локалним заједницама и издвојила бих Требиње као примјер добре праксе који реализацијом бројних пројеката доприноси останку младих у Требињу и Републици Српској“ – закључила је Топићева.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.